Öncelikle 80 ve 90’larda doğanlara millennial, 50 ve 60’larda doğanlara ise boomer deniliyor. Nesil çatışmasından dolayı önceki nesil şimdiki nesli anlamayı, şimdiki nesil ise eski nesle kendini anlatmayı zor buluyor. İki tarafta da anlaşma çatışması meydana geliyor.
Yaşam şartlarından yakınan gençlere, bu yakınmanın sebebi olarak gençlerin sorumsuz ve vurdumduymaz olduğunu neden gösteriyorlar. Okul okumanın, kendilerine üst baş almanın, ev kirası ödemenin, geçinmenin çok daha kötü durumda ve zor olduğunu anlatmaktan yorulmuş yeni nesil karşılık olarak bu kelimeyi kullanıyor. Eski neslin birçoğu iklim değişikliğine ya da insanların boyalı saçlarla, dövmeleriyle iş bulabileceğine inanmıyor ve birçoğu bu görüşlerinde inatçı.
YouTube videoları, Donald Trump tweet’leri ve temel olarak küçümsenen şeyler ve onlar için önemli olan konular hakkında söyleyen herhangi bir kişiye yanıt vermek için de kullanılıyor ve gençler yaşlıların suçlama ve kendini övmeyle karışık tavsiyelerine artık “ok boomer” diye cevap veriyor.
Bir New York Times haberine göre, 19 yaşındaki Shannon O’Connor, plastik bir çantanın üzerine ”ok boomer’ ifadesi ile bir tişört ve kapüşonlu tasarladı . Özel yapım giysi satan bir yer olan Bonfire’a yükledi ve “Ok boomer çok kötü bir gün geçirdi” sloganıyla TikTok’ta da ünlü olduktan sonra 10.000 dolardan fazla sipariş aldı.
“Ok boomer” çıkartmaları, çorap, gömlek, tozluk, poster, su şişesi, defter ve tebrik kartı satan 18 yaşındaki bir üniversite öğrencisi Nina Kasman da , daha yaşlı nesillerin her zaman gençlere baktığını veya bir şeyler hakkında konuşup eleştirdiğini söyledi. Tabii ki onlar da bu durumu avantaja çevirdiler ve trend olan bir şeyden para kazanmaya başladılar.
Özetle tekrar tekrar anlatmaktan yorulduysanız, bu tür eski kafa beyanlarına ”ok boomer” diyebilirsiniz.
Okay milennial