Uluslararası Sağlıklı Gıda Yarışması’na Kayıt Olmak İçin Son Tarih 19 Mart

Novo Nordisk ve EAT, dünya genelinde sağlıklı ve sürdürülebilir gıda ortamları yaratarak obeziteyi önlemek için “Uluslararası Sağlıklı Gıda Yarışması” (Healthy Food Challenge) düzenlediğini duyurdu. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen başvuruların değerlendirilmesinin ardından seçilecek 3 fikir 100 bin dolara kadar varan para ödülü kazanabilecek. Yarışmaya son katılma tarihi ise 19 Mart…

Dünya genelinde sağlıklı ve sürdürülebilir gıda ortamları yaratarak obeziteyi önlemek için yenilikçi çözümler çağrısında bulunan Novo Nordisk ve EAT“Uluslararası Sağlıklı Gıda Yarışması” düzenliyor. Sağlıklı ve sürdürülebilir gıda ortamları yaratacak yenilikleri ödüllendirmeyi amaçlayan yarışmaya katılmak isteyenlerin novonordisk.com/thehealthyfoodchallenge ve thehealthyfoodchallenge.com adreslerinden kayıt yaptırmaları gerekiyor. Yarışmaya katılmak için son kayıt tarihi ise 19 Mart olarak açıklandı. Yarışmaya girecek projelerin yenilikçi ve 2-3 yıl içinde uygulanabilir fikirler olması gerekiyor.

Yarışma başvurularına rehberlik etmesi için 28 Şubat’ta ve ardından 4 Mart’ta çevrimiçi bilgilendirme toplantıları yapılacak. Başvuruların ardından yapılacak ilk elemeyi geçen 30 başvuru sahibi Haziran sonuna kadar projelerini geliştirebilecek. Haziran’da yapılacak elemede 10’a indirilecek başvuru sahipleri Haziran-Eylül arasında belirlenecek bir tarihte projelerini geliştirmek üzere temel eğitim kampına davet edilecek. Kazanan 3 proje ise Ekim ayında açıklanacak. Seçilecek 3 fikrin hayata geçirilmesi için 100 bin dolara kadar finansman sağlanacak.  

Merkezi Danimarka’da bulunan global sağlık şirketi Novo Nordisk geleceğe dönük tedavilerle obezite ve diyabeti kontrol altına almaya odaklanırken, küresel bir girişim olan Stockholm Gıda Forumu (EAT); gıda, sağlık ve sürdürülebilirliği bilim, iş dünyası ve karar vericilerden oluşan ortak platformlarda buluşturmayı hedefliyor.

OBEZİTE VE DİYABET PEK ÇOK HASTALIĞA YOL AÇIYOR

Obezitenin önlenmesi acil bir küresel sağlık sorunu. Günümüzde obezite, 650 milyon yetişkini ve 124 milyon çocuğu ve ergeni etkiliyor. Ayrıca diyabet, kalp hastalığı ve kansere yol açan küresel hastalık yükü için de önemli bir risk faktörü. COVID-19 salgını ise diyabet veya obeziteyle ilişkili hastalığa sahip kişilerin bazılarında daha ciddi bulgulara ve komplikasyonlara neden olabiliyor. 

Obeziteyi ve diyabeti önlemeye katkıda bulunmanın önemli bir yolunun sistemik gıda zorluklarını ele alarak, daha sağlıklı ve sürdürülebilir gıda ortamları oluşturmak olduğunu belirten EAT’ın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gunhild A Stordalen, “Şu anda yediğimiz şey hem sağlığımıza hem de gezegenimize zarar veriyor. Davranışları değiştirmek için yeni çözümlere ve ortaklıklara ve sağlıklı ve sürdürülebilir beslenmeyi destekleyen bir gıda sistemine ihtiyacımız var” şeklinde açıklamada bulundu.

Novo Nordisk Türkiye Genel Müdürü Dr. Burak Cem ise yarışmanın Türkiye’nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkede sağlıklı ve sürdürülebilir gıda ortamı yaratarak obeziteyi ve diyabeti önlemeye yönelik yenilikçi çözümleri teşvik edeceğine inandığını söyledi. Covid-19 sonrası obezite ve diyabetin kapıda bekleyen en önemli tehlikeler olduğuna dikkat çeken Dr. Burak Cem, şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Novo Nordisk, yaklaşık yüz yıllık tecrübesiyle, kendini diyabet tedavisi ve toplumsal sağlığa adamış bir şağlık şirketi. Dünyanın en büyük vakfı tarafından yönetilen bir firma olarak, biyoteknolojik ürünlerimiz, global iş birlikleri ve geleceğe yön veren tedavilerimizle 21. yüzyılın en büyük sağlık sorunlarından biri olan diyabeti yenmek ve obeziteyi değiştirmek misyonuyla çalışıyoruz. İnsülinin 100. yılını kutladığımız bu dönemde, sağlıklı gıdaların erişilebilir olmasını kolaylaştırmaya ve doğru beslenmeye dikkat çekmeye yönelik böyle bir proje başlatmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

PAYLAŞ
Kariyerim Dergisi, Türkiye kampüslerinin sesi ve mecrası olmak için kurulmuş üniversite ve kariyer odaklı bir dergi ve web platformudur.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here