Teknoloji Fast 50 Türkiye Kazananları Açıklandı

Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye programının bu yılki kazananları açıklandı. Deloitte’un 1995 yılından bu yana dünya çapında yürüttüğü Deloitte Teknoloji Fast 50 programı Türkiye’de hızla büyüyen teknoloji şirketlerini belirliyor. Liste hazırlanırken şirketlerin son üç yıldaki net satış gelirlerindeki büyüme oranları değerlendiriliyor.
Meta ve Trendyol iş birliği ile bu yıl 18’incisi düzenlenen ve 2020’den beri ilk kez canlı olarak gerçekleştirilen törenle kazananları açıklanan Deloitte Teknoloji Fast 50 programının bu yılki birincisi, son bir yılda yüzde 15 bin 578 büyüme gösteren Navlungo oldu. İkinci sırayı yüzde 7 bin 364 büyüme gösteren Missafir alırken Easycep yüzde 4 bin 353 büyüme oranına ulaşarak üçüncü oldu.

3 farklı alanda daha ödüller sahiplerini buldu

Programda gelirleri 100 milyon Euro ve üzerinde olan teknoloji şirketlerine verilen ‘Big Stars Ödülü’ de sahiplerini buldu. ASELSAN, İnnova Bilişim Çözümleri, Karel ve Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri ödüle hak kazandı. Teknoloji sektöründe kadın istihdamını destekleyen, kadın odaklı ürün ve hizmetler geliştirerek toplumdaki kadınlara dijital beceri kazandırırken çalışan kadınların da işlerinde dijital araçları en verimli şekilde kullanmaları konusunda çalışmalar yapan firmalara verilen ‘Teknolojide Kadın’ ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Belbim aldı. Topluma ve çevreye yarattığı etki ile en fazla öne çıkan teknoloji firmaları için verilen ve bu yıl ilk kez Trendyol’un adını verdiği ‘Trendyol Pozitif Etki Ödülü’nün sahibi ise ARD Grup Bilişim Teknolojileri oldu.
Metin Aslantaş: Bu yıl listeye giren firmaların çalışma alanlarının çeşitlendiğini görüyoruz

Deloitte Türkiye Ortağı ve TMT Endüstrisi Lideri Metin Aslantaş, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Fast 50 Ödül Töreni’ni pandemiden sonra ilk defa tamamen canlı gerçekleştirmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek Türk teknoloji sektöründeki şirketlerin her geçen yıl büyüme oranlarını artırarak rekor kırdıklarını belirtti. Bu yıl ilk 10 sıraya baktıklarında her birinin yüzde binin üzerinde büyüdüğünü söyleyen Aslantaş “Bu yıl özellikle dikkat çekici bir konu da listedeki firmaların çalışma alanlarının çeşitlenerek yazılım, donanım ve fintech alanında faaliyet göstermeleri. Türk teknoloji firmalarının rekor kıran bu büyümelerinin ardında sadece Türkiye’ye yönelik ürün ve çözüm geliştirmelerinin yanında küresel olarak pek çok konu hakkında da çalışmaları yatıyor. Pandemiden bu yana tüm dünya oldukça çalkantılı bir dönemin içinde. Ancak bu dönemde rekabette farklılaşan ve hızlı çözümler bulan şirketler öne çıkıyor. Her yıl farklı firmaların listeye girmesi de bizi memnun eden bir diğer konu. Bu da Türkiye’deki teknoloji firmalarının, her yıl odaklandıkları alanlarda, rekabetten ayrışan çözüm ve uygulamalarla yer aldıklarını ve firmaların ihtiyaçlarına göre terzi işi çalışmalarla ihtiyaçları karşıladıklarını gösteriyor” dedi.

Meta Türkiye Mobil Uygulamalar ve Oyun Grup Direktörü Gül Akkaya da ‘Meta Teknolojide Kadın Ödülü’nü verirken yaptığı konuşmada kadın girişimcilerin ülke ekonomisine katkı sağlamalarını çok değerli bulduklarını vurguladı ve “Teknoloji ekosisteminde fark yaratan kadın girişimcilere dikkat çekmenin yeni girişimcileri cesaretlendireceğine inanıyoruz. Türkiye’deki kadınlar, gelişmekte olan girişimcilik ekosisteminin önemli bir parçasını oluşturuyor. Burada önemli olan kadınların önünü açmak ve onlara fırsatlar sunmak. Meta platformları aracılığıyla bunu sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Trendyol Grubu İş Geliştirme Başkanı Dündar Özdemir, “Ülkemize pozitif etki yaratacak her bir girişimin destekçisi olmayı önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu yolda iyi uygulamaları, örnek şirketleri ödüllendirmek bizler için bir gurur kaynağı. Bu vesile ile Trendyol Pozitif Etki Ödülü’nün kazananı ARD Grup Bilişim Teknolojileri’ni tebrik ediyorum” dedi.

Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda listeye giren firmalar; yerel, bölgesel ve uluslararası bilinirliklerini artırırken ilgilendikleri sektörlerdeki firmalarla iletişim ağlarını kuvvetlendiriyor, şirket imajlarını güçlendiriyor ve gelecek dönemler için yatırımcıların dikkatini çekiyor.

PAYLAŞ
Kariyerim Dergisi, Türkiye kampüslerinin sesi ve mecrası olmak için kurulmuş üniversite ve kariyer odaklı bir dergi ve web platformudur.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here