Dünyada ilk kez düzenlenen Üniversiteler Arası Raqball Turnuvası’na Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Eğitimlerin sürdüğü turnuvalarda Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Raqball takımları Güney Meydan’da karşı karşıya geldi.
Raketle oynanan yeni ve dinamik takım sporu olarak nitelendirilen Raqball, Fransa’nın güney bölgelerinden Boğaziçi Üniversitesinin sahalarına taşındı. Dünyada ilk kez düzenlenen Üniversiteler Arası Raqball Turnuvası’nın ikinci adresi Boğaziçi Üniversitesi oldu.
İlk eğitimlerin İstanbul Aydın Üniversitesinde yapıldığı yeni sporun ikinci ayağı olan Boğaziçi Üniversitesi, 24 Ekim’de İstanbul Aydın Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Raqball takımlarını ve Fransız eğitmenleri Güney Meydan’da ağırladı. Kız ve erkek karma 3 kişilik iki takımın mücadelesine sahne olan Raqball, öğrenciler ve sporseverleri Boğaziçi Üniversitesinde bir araya getirdi.
Uluslararası Raqball Federasyonu iş birliği ile gerçekleştirilen sporda amaç ise topu rakibin hedefiyle buluşturarak sayı kazanmak. Temassız oynanan sporda, bir karşılaşmanın süresi 5 dakikalık dört devre üzerinden toplam 20 dakika sürüyor. Raketle oynanması nedeniyle fiziksel güç ön planda olurken, birçok spor dalında karşılaşılan sert mücadelelere bu sporda yer verilmiyor.
“DÜNYADA ÖRNEK OLACAĞIZ”
Raqball’un Türkiye’deki ilk antrenörlerinden olan Boğaziçi Üniversitesi Spor Şube Müdürü Mesut Okur, “Düzenlediğimiz bu turnuva bir ilk. Buradaki video ve fotoğraf çekimleri dünyada örnek olarak gösterilecek. Raqball’un en büyük özelliği takımlarda en az bir kadının oynama zorunluluğunun olması. Bu spor, biraz voleybol gibi biraz basketbol gibi ama esasen hiçbiri de değil. Kendim de oynuyorum, çok keyif verici.” dedi.