50 yıllık birikimiyle, 15 ülkede, 1016 mağazası ve 65 bini aşan çalışanı ile 900 milyonun üzerinde müşterisine hizmet veren Media-Saturn Holding’e bağlı Media Markt Türkiye’nin üst düzey yönetici kadrosunda yeni atamalar yapıldı.
Dünya markalarını Alman uzmanlığı ve düşük fiyatlarla müşterilerine sunan Media Markt tüketiciler tarafından kaliteli satış öncesi ve sonrası hizmet anlayışıyla rağbet görüyor. Avrupa’nın 1 numaralı elektronik market zinciri olan Media Markt, Türkiye’de ilk mağazasını 2007 Eylül ayında İstanbul Ümraniye’de açtı. 2013 yılında da online satış kanalı mediamarkt.com.tr’yi hayata geçirdi. Uluslararası çoklu kanal stratejisi ile mağazacılık ve online perakendeciliğin sayısız avantajlarını müşterilerine entegre olarak sunan Media Markt’ın, 13 adedi İstanbul’da olmak üzere Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İzmit, Kayseri, Samsun, Malatya, Mersin, Konya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da toplam 44 mağazası bulunuyor.
“Media Markt Türkiye yönetici kadrosunda yeni bir atama daha gerçekleşti. Media Markt Türkiye’de Pazarlama Grup Müdürü olarak görev yapan Çağanur Atay Uçtu, Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü oldu”
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu olan Çağanur Atay Uçtu, iş hayatına Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Pazarlama Departmanı’nda başladı. Çizdiği yükselen başarı grafiği ile sırasıyla Anadolu Hayat Emeklilik ve HSBC Türkiye’de görev alan Uçtu, son 3 yıldır Media Saturn Holding bünyesinde bulunan Media Markt Türkiye’de, sırasıyla “Marka ve Kurumsal İletişim Departman Müdürlüğü” ve “Pazarlama Grup Müdürü” görevlerini üstlendi.
Çağanur Atay Uçtu 1 Nisan tarihi itibariyle görevine, “Media Markt Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü’’ olarak devam ediyor.
“Media Markt Operasyonlardan Sorumlu COO görevine Remko Rijnders atandı”
Media Markt Türkiye’de Temmuz 2015’ten bu yana Operasyonlardan Sorumlu Co-COO olarak görev yapan Remko Rijnders, şirkete Operasyonlardan Sorumlu COO olarak atandı
Media Markt’ın yeni COO’su Remko Rijnders, üst yönetimde Media Markt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım’a bağlı olarak görev yapacak.
Remko Rijnders üniversitede iktisat eğitimi aldıktan sonra Lidl ve AbS Watson Group’ta Bölge Müdürü olarak edindiği kapsamlı ticari deneyimiyle Media Saturn Holding’e katıldı. Grup bünyesindeki kariyerine 2008 yılında, Hollanda’da Mağaza Müdürü olarak başlayan Rijnders, ardından Media Markt Çin’de dört yıl süresince farklı pozisyonların yanı sıra Satış Direktörlüğü’nü üstlendi. 2013’ten bu yana Media Markt Türkiye Bölge Direktörü olarak görev yapan, Temmuz 2015 yılında Operasyonlardan Sorumlu Co-COO üstlenen Remko Rijnders, Media Markt’taki görevini Nisan ayı itibariyle Operasyonlardan Sorumlu COO olarak sürdürüyor.