ASELSAN ile Boğaziçi’nden Geleceğin Bilimi İçin İş Birliği Çalıştayı

15-16 Nisan’da ASELSAN Akademi & Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle yaklaşık 150 akademisyen ve uzmanın katılımıyla Teknoloji Çalıştayı gerçekleştirildi. İki kurum önümüzdeki dönemde daha yakın çalışma fırsatlarını değerlendirecek. 

Çevrimiçi düzenlenen Teknoloji Çalıştayı’nın açılışında konuşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, ASELSAN ile yeni iş birlikleri için her zaman hazır olduklarını belirtti. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ise üniversitede devam eden parçacık fiziği ve biyomedikal alanındaki çalışmaları ilgiyle takip ettiklerini vurgulayarak, kurulacak ortaklıkların çok büyük katma değerler yaratabileceğini söyledi.

ASELSAN Akademi-Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Çalıştayı 15-16 Nisan’da çevrimiçi düzenlendi. Çalıştayda, ASELSAN ve Boğaziçi arasındaki sürdürülebilir iş birlikleri inşa etme yolları tartışıldı. Etkinlik süresince Boğaziçi Üniversitesi’nin de bilimsel olarak ön plana çıktığı temel bilimler, mühendislik ve biyomedikal alanlarında dikkat çeken sunumlar yapıldı. ASELSAN uzmanlarıyla, Boğaziçili bilim insanları fikir alışverişinde bulunurken, kurulabilecek yeni araştırma-geliştirme iş birlikleri de ele alındı. Çalıştayın 15 Nisan’daki oturumlarında uydu-uzay, parçacık fiziği, haberleşme ve bilgi teknolojileri alanlarındaki projelerle ilgili sunumlar yapıldı. 16 Nisan’da sona eren çalıştayda Boğaziçi Üniversitesi’nde kanser tanı ve tedavisi, ileri görüntüleme teknolojileri, biyomalzemeler ve süper kapasitörler üzerine yürütülen araştırmalar bilim insanları tarafından tanıtıldı.

“ELİMİZDEN GELEN TÜM DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Türkiye’nin en güçlü yerli markalarından biri olan ASELSAN ile Boğaziçi Üniversitesi’nin yan yana gelmesinin önemini vurguladı. ASELSAN’ın Boğaziçi’ndeki güncel çalışmaları takip edip dikkate almasının kıymetli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Melih Bulu sözlerine şöyle devam etti: 

“ASELSAN ve Boğaziçi Üniversitesi arasındaki iş birliğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Başta, araştırmadan sorumlu olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gürkan Selçuk Kumbaroğlu olmak üzere Rektörlüğümüz ASELSAN’a destek olmak ve dünya ile birebir rekabet eden ASELSAN’ın sorunlarını çözmede destek vermeye taliptir. Düzenlenen çalıştay, bu adımın somut bir göstergesi niteliğinde. Toplantılar sonrasında ASELSAN Akademi ve Boğaziçi Üniversitesi’nden birer temsilci belirleyip süreci üst seviyeden takip etmenin belli sonuçlar almayı kolaylaştıracağını düşünüyorum. İlerleyen aşamalarda ASELSAN’ın teknik ekibiyle Boğaziçi’ndeki hocalarımızı bir araya getirmek isteriz. Böylece bu iki güzide kurumun iş birliği anlamında daha da yakınlaşmasını sağlayabiliriz. ASELSAN Akademi ile yürüteceğimiz tüm çalışmaların en güzel sonuçları doğurmasını dilerim.”

“İŞ BİRLİĞİNİN KATMA DEĞER YARATMASINI BEKLİYORUZ”

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ise 150 yıllık araştırma performansıyla seçkin yükseköğretim kurumları arasında yer alan Boğaziçi Üniversitesi ile planlanan iş birlikleri için heyecan duyduğunu dile getirdi. Boğaziçi mezunlarının ASELSAN’ın farklı birimlerinde önemli işlere imza attıklarını ekleyen Prof. Dr. Haluk Görgün konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Boğaziçi Üniversitesi’nin pek çok alanda önemli araştırmalar gerçekleştirdiğinin farkındayız. Son zamanlarda Boğaziçi’nde yürütülen ve dikkat çeken biyomedikal ve parçacık fiziği alanındaki çalışmaları takip ediyoruz. Boğaziçi’nin ‘NeurotechEU’ Avrupa Üniversitesi’nin parçası olmasını önemli görüyoruz. CERN çalışmalarına katkılarını biliyor ve bu alanda başarılarının artmasını ümit ediyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğine farklı boyutlar kazandıran ASELSAN’ın Boğaziçi’nde de katma değer yaratmasını bekliyoruz. ASELSAN; içerisinden gelen araştırma konularında üniversitelerdeki öğretim üyelerimizle iş birliği kurmayı, akademisyenlerin öncü niteliklerde çalışmalarını sektörle birleştirmeyi başarmış bir kurum. ASELSAN olarak Ar-Ge bütçemiz 541 milyon dolar. Bu gibi çalıştaylarda ASELSAN profesyonellerinin üniversite akademisyenleriyle birebir görüşmelerine gayret ediyoruz. Böylece karşılıklı olarak dünyada öne çıkan teknolojileri ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz.” 

“BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ VE ASELSAN İŞ BİRLİĞİ DEVAM EDECEK”

Farklı uzmanlık alanlarından 150’ye yakın katılımcının takip ettiği çalıştayda Uzay Teknolojileri için yürütülen çalışmalardan Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri’ne, Radar Sistemleri’nden Ulaştırma, Güvenlik, Enerji, Sağlık ve Otomasyona kadar Teknoloji şemsiyesi altında pek çok önemli başlık ele alındı. Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ASELSAN’la yakın çalışmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyduklarını belirtirken ASELSAN Ar-Ge İş birlikleri Müdürü Hacer Selamoğlu da “İş birliğimiz bu çalıştayla sınırlı değil, bu sadece bir başlangıç. Boğaziçi Üniversitesi’nin araştırma zenginliğinin ASELSAN’ın ihtiyaçlarına çok büyük bir katkısı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Sevim Tekeli de Boğaziçi Üniversitesi adına çalıştayın çok verimli geçtiğini ve yeni iş birliklerine yönelik projelerin takipçisi olacaklarını vurguladı.

PAYLAŞ
Kariyerim Dergisi, Türkiye kampüslerinin sesi ve mecrası olmak için kurulmuş üniversite ve kariyer odaklı bir dergi ve web platformudur.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here