Akademisyenler, işverenler, endüstri uzmanları ve öğrenciler, sanal sınıflarda öğrenci katılımını nasıl en üst düzeye çıkarabileceklerini ve öğrencilerin istihdam oranını nasıl artırabileceklerini tartışmak için bir araya geldi.
8 Haziran 2022’de Sidney Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile Hindistan’dan FLAME Üniversitesi ‘Üniversitelerin Geleceği’ konulu çevrimiçi bir seminere ev sahipliği yaptı. Her iki üniversiteden akademisyenler ve öğrenciler ile Hindistan, Hollanda ve Avustralya’dan işveren ve endüstri uzmanlarının katılımı ile gerçekleşen panelde, çevrimiçi öğrenmede dijital kaynakların kullanımını ve pandemi sonrası dünyada yeni mezunların nasıl daha donanımlı hale getirilebileceğini tartıştı.
Etkinlikteki sunumların ardından FLAME Üniversitesi’nden Prerana ile Srishti ve Sydney Üniversitesi’nden Josephine ile Michelle’in yer aldığı bir öğrenci paneli, çevrimiçi öğrenmenin avantajları ve dezavantajları ve hibrit öğrenme modeliyle nasıl ilerlenebileceği hakkında bir panel gerçekleştirdi.
Etkinlikte öne çıkan sözler:
“Çevrimiçi eğitim, eşitlikçi öğrenmeyi ve esnekliği teşvik ederek öğrencilerin eğitim, sağlık ve iş taahhütlerini daha iyi dengelemelerine olanak tanır.”
Prerana (FLAME Üniversitesi öğrencisi), Michelle ve Josephine (Sydney Üniversitesi öğrencileri)
“Yüz yüze ve çevrimiçi derslere katılma seçeneklerini takdir ediyoruz. Pandemiden sonra bile çevrimiçi öğrenme sürdürülmelidir.”
Srishti (FLAME Üniversitesi öğrencisi) ve Josephine (Sydney Üniversitesi öğrencisi)
“Mezunların kariyerlerine sanal olarak başlamaları zordur. Mezunlar çevik ve atik olmalı, meslektaşlarını (iş hayatını) tanımak için inisiyatif almalı ve değişikliklere cevap vermek için yüksek dijital okuryazarlık becerileri göstermelidir.”
Greta Treloar (Kampüs İşe Alım Kıdemli Danışmanı; PricewaterhouseCoopers, Avustralya)
“Üniversiteye gitmek öğrencilerin kendilerini keşfetmelerini sağlar. Geleceğin üniversitesi, öğrencinin deneyimini ve istihdam edilebilirliğini artırmaya, olumlu bir toplumsal etki yaratmaya ve kişiye özel seçenekler sunmaya odaklanmalıdır.” Professor Jasmine Hsu (FLAME Üniversitesi)
Çevrimiçi öğrenmeye geçiş yapan Sydney Üniversitesi, öğrencilerin sanal olarak katılımını sağlamak için Zoom, Öğrenci İlişkileri Katılım Sistemi (SRES) ve Canvas üzerinden nabız kontrolü gibi çeşitli yöntemler kullanmıştı. Buna karşılık FLAME Üniversitesi, pandemiden önce Moodle’da eşzamansız öğrenme içeriği oluşturduğu çevrimiçi öğrenme yöntemini gerçekleştirmişti. Pandemi sırasında FLAME Üniversitesi, tam çevrimiçi sunum için öğrencilerin eğitimlerini hazırladıkları ve proje tabanlı öğrenmeyi üstlendiği içeriklerin küratörlüğünü yapmıştı.