TÜRKİYE’NİN EN GEÇERLİ MESLEKLERİ İÇİN BİLGİ’DEN YENİ PROGRAMLAR

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2016 – 2017 Akademik Yılı’nda eğitime başlayacak dokuz yeni program açtı. Türkiye’deki kalifiye insan kaynağı ihtiyacına yönelik olarak hazırlanan programlardan Havacılık Yönetimi lisans; Basım ve Yayın Teknolojileri, Bilgisayar Programcılığı, Bilgi Güvenliği Teknolojisi, İç Mekan Tasarımı, Marina ve Yat İşletmeciliği, Yapı Denetimi, Acil Durum ve Afet Yönetimi ile Sosyal Hizmetler programları ön lisans düzeyinde eğitim verecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Türkiye’nin mesleki alanda yetişmiş uzman ihtiyacına yönelik olarak tasarladığı yeni programlarına, önümüzdeki akademik dönemde ilk kez öğrenci kabul edecek. Bu yıl 1 buçuk milyonu aşkın adayın girmeye hak kazandığı Lisans Yerleştirme Sınavları’nda başarılı olan öğrenciler, sınav sonuçları açıklandıktan sonra bu programları tercih edebilecek.

Türkiye’de geçerliliği bakımından üst sıralarda yer alan mesleki alanlara tam teşekküllü uzmanlar yetiştirmeyi hedefleyen BİLGİ, lisans ve ön lisans düzeyinde eğitim verecek yeni programlarında öğrencileri gerçek yaşam deneyimine hazırlayacak.

BİLGİ, Deneyim ve Uzmanlığını Birleştiriyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde açılan Havacılık Yönetimi programı, lisans düzeyinde eğitim verecek. Türkiye’nin en genç ve dinamik mesleki programlarından biri olan bölümde, yer hizmetleri sektöründeki işletmelerin yönetiminde çalışabilecek profesyoneller yetiştirilecek. BİLGİ, Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ön lisans programlarındaki eğitim deneyimini yeni programına taşıyacak.

Gözde Meslekler İçin Donanımlı Uzmanlar

Türkiye’deki pek çok sektörün iyi yetişmiş uzman ihtiyacına yönelik olarak kurulan BİLGİ meslek yüksekokulları, akademik bilgi ile mesleki eğitimi birlikte sunarak öğrencilerini sektörel beklentiler doğrultusunda yetiştiriyor. Adalet Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu çatısı altında Moda Tasarımı’ndan Uçak Teknolojisi’ne, Dış Ticaret’ten Lojistik’e 40’ı aşkın program seçeneği bulunuyor. Kısa sürede hayata atılacak donanımlı insan kaynağı yetiştiren BİLGİ meslek yüksekokulları, yeni eğitim döneminde ilk kez öğrenci kabul edeceği sekiz yeni program seçeneği sunuyor.

Öğrencilerini birer meslek sahibi olarak kariyer dünyasına kazandırmayı hedefleyen

BİLGİ’nin ön lisans eğitimi verecek yeni programlarından Basım ve Yayın Teknolojileri, Bilgisayar Programcılığı ve Bilgi Güvenliği Teknolojisi, ilgili alanların teknolojisine ve üretim pratiklerine hakim profesyoneller yetiştirecek.

Yeni açılan İç Mekan Tasarımı programında öğrencilere ofisler, şirketler ve farklı mekanların tasarımında görev almalarını sağlayacak yaratıcı bilgi ve beceriler kazandırılacak.

Marina ve Yat İşletmeciliği programında, Türkiye’nin zengin kıyı şeridinde yer alan marina ve yatlardaki kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacak eğitim içeriği sunulacak.

İnşaat sektörü, mimarlık ofisleri ve bina yapım odaklı pek çok iş kolunda, üretim ve satış sonrası hizmetlerde çalışmak üzere insan kaynağı sağlayacak Yapı Denetimi programı da, yeni akademik dönemde öğrencilerin tercihine açık olacak.

Afet öncesi planlama, acil durumlarda güvenlik, tahliye konularında ve yasal uygulamalarda başarılı uzmanlar yetiştirecek Acil Durum ve Afet Yönetimiprogramında, aynı zamanda sektöre çözüm üretici ve iletişim becerileri güçlü bir insan kaynağı sağlanacak.

Bu yıl ilk kez öğrenci kabul edecek bölümlerden Sosyal Hizmetler programında ise, sosyal hizmet alanlarında ihtiyaç duyulan niteliklere sahip, teorik ve uygulamalı bilgi altyapısı güçlü uzmanlar yetiştirilecek.