2016 Global İşe Alım Trendleri

Linkedin yetenek yöneticilerine yönelttiği sorular doğrultusunda oluşan 2016 İşe alım trendleri raporunu yayınladı.

Yetenek yöneticilerinin temel performansı çalışan devir hızı ile ölçülüyor. Çalışanı elde tutmak ve yeteneği yöneterek işveren markasına yatırım yapmak 2016 için öne çıkan trendler.

Ankete katılanların

  • %39’u çalışan devir hızının önemli bir ölçüt olduğunu,
  • % 36’sı uzun gelişim programları planladığını,
  • %32’si çalışanı elde tutma faaliyetleri gerçekleştireceğini
  • %59’u işveren markasına yatırım yapacaklarını belirtti

Most important trends

Yetenek liderleri organizasyonlarının gücü konusuna ikna olmamış.  Katılımcıların sadece% 33 organizasyonları için güçlü olarak değerlendirirken derken sadece % 5 “Sınıfının en iyisi.” olarak değerlendiriyor. Bundan dolayı bu alan gelişime açık gözüküyor.

Measuring quality of hire

Referans ile tavsiye edilen çalışanlar işe alımcılar için önemli bir kaynak oluşturuyor. Yetenek yöneticileri bunu önemsiyor. Ayrıca sosyal ağlar işe alım için giderek önem kazanıyor.

Top sources of quality hire

Geçen yıl düşüş gösteren işveren markası çalışmaları bu yıl hareket kazanmaya başlıyor. İşveren markası yatırımlarında sosyal mecraların öne çıktığı görülüyor.

Effective employer brand tools

İşveren markası çalışmalarında en büyük strateji pazarlama, en değerli ortak pazarlama departmanları olarak görülmektedir.

Employer brand ownership

Çalışanları elde tutma yetenek liderlerinin zihnini kurcalıyor. %12’lik kesim dışarıdan eleman almayı ya da transfer etmeyi düşünüyor.

Employee retention and internal hiring

Uzun vadeli işe alım programlarında yetenek liderleri iç işlerinde sağlam bir zemin sağlanması gerektiğini ve buna odaklanacaklarını belirtiyor.

 Internal recruiting programs

Detaylı rapora buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Metin Akkaya

PAYLAŞ
Lisans eğitimini İşletme bölümünde tamamlayan Metin Akkaya, Yüksek Lisans Eğitimini İstanbul Üniversitesi’nde my-photo“Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları” alanında tamamlamıştır. “İnsan Kaynakları” ve “Organizasyonel Gelişim” alanında uzmanlaşmıştır. Halen Ortadoğu Şirketler Grubunda İnsan Kaynakları Şefi görevini yürütmektedir.