Gaziantep Üniversitesi’nin en önemli projelerinden ve aslında son yıllarda devlet üniversiteleri arasında da atılan önemli adımlardan biri olan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin altyapısının oluşturulma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu amaçla satın alınan 4 uçaktan 3’ü Gaziantep Havalimanı’na geldi.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun konuyla ilgili olarak “yakın bir zamanda Gaziantep semaları GAÜN uçaklarıyla şenlenecek” dedi. Alınan uçaklardan ikisi tek motorlu, pervaneli
‘Cessna 172SP’ diğeri ise çift motorlu DA-42 modeli.
Kamuoyunda Gaziantep Üniversitesi’nin en çok tanınmasını sağlayan başlıklardan bir tanesi üniversitedeki yabancı öğrenci yoğunluğu. Gaziantep Üniversitesi’nde dünyanın 98 ülkesinden yaklaşık 2 bin 700 öğrenci eğitim görüyor. Üniversite son 8 yılda ciddi bir gelişim ivmesi yakalamış durumda. Üniversite 8 yıl önce 11 bin öğrenci ve 5 fakülte ile eğitimini sürdürmekte iken bugün öğrenci sayısı 44 bine fakülte sayısı ise 15’e çıkmış durumda.
Üniversitenin GAÜNDEM isimli yayınında Rektör Mehmet Yavuz Coşkun üniversitenin hızlı gelişimini bakın nasıl anlatmış:
“Bu nitelikli büyüme sürecinde fiziki, akademik, sayısal,araştırma ve her alanda farklılıkların yeniliklerin, ülkemizdeki “İLK” lerin adresi olmuştur. Gaziantep Üniversitesi’nin “İntörnlük”, zorunlu Toplumsal Duyarlılık Projeleri ve Etik Dersleri, Trimester Eğitim modeli gibi bazı eğitim uygulamaları çok önemli atılımlar olarak gıptayla karşılanmış ve diğer yükseköğretim kurumlarınca da incelenerek hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Bunlar GAÜN’lü olmanın ayrıcalığına dair kı- vanç verici gelişmeler. Toplumdan soyutlanmış, bilgiyi raflarda saklayan değil, bilgiyi ürü- nün içine gömerek katma değerli ürünler üretilmesi için iş dünyasıyla kol kola olan Gaziantep Üniversitesi’nin ‘Fikri olan beri gelsin’ çağrısıyla geleneksel hale getirdiği Argeti Proje Pazarı’nın girişimcileri iş dünyasıyla buluşturma yolunda üstlendiği misyon devam ediyor. Bir yandan iyi mühendis, iyi doktor, iyi öğretmen, iyi iktisatçı, fikir ve sanat adamı, iyi ara elemanı yetiştirmek için kaliteli eğitimden ödün vermeyen GAÜN; diğer yandan da etik değerlere bağlı, düşünen, sorgulayan, donanımlı iyi birer insan yetiştirmek için üzerine düşenleri yapmakta, bu kapsamda Türkiye’nin en değerli bilim insanlarını öğrencileriyle bir araya getirmeye devam etmektedir. GAÜN, fiziki büyümesiyle de göz kamaştırırken, Türkiye’nin sahne açısından en donanımlı Kongre ve Sanat Merkezi’ni tamamlayarak bilimsel ve sosyal yaşamın hizmetine sunmanın gururunu yaşamaktadır. Üniversitemiz teknik kadrosunun desteğiyle maliyet bedelinin çok altındaki bir harcamayla üniversitemize kazandırılan Kongre ve Sanat Merkezimiz, tamamlanmasının üzerinden bu yana birçok ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapmış ve katılımcılar tarafından ayakta alkışlanmıştır. Şunu gururla söylüyorum ki; GAÜN Kongre ve Sanat Merkezi, bin 500 kişilik oditoryumu, 200 kişi kapasiteli 3 amfisi, 2 seminer odası, 14 çalıştay odası, oyun, konser prova salonları, fuaye alanları, her türlü etkinliğin gerçekleştirilebileceği 4 dilde simultane tercüme imkanlı, üst düzey teknolojik yapıya sahip sahnesiyle Türkiye’nin en donanımlı ve önemli kültür merkezlerinden birisi olmuştur.”