LC Waikiki’den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğrencilerine Denim Eğitimi

denim eğitimi

Moda perakende sektörünün lideri LC Waikiki, bir ilki gerçekleştirdi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile gençlere ışık tutacak bir projeye imza attı. Akademinin bilgi birikimi ile özel sektör tecrübesini birleştiren projede; denim ürünleri hakkındaki detayların yanı sıra denim trendleri, trend takibi gibi geniş yelpazede bilgiler öğrencilerle paylaşıldı.

 

LC Waikiki, sektöre maksimum fayda sağlamak üzere gençler için hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. LC Waikiki tarafından, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencileri için düzenlenen denim eğitimi, 2015 sonbahar döneminde gerçekleşti. Öğrenciler, düzenlenen dönem sonu sergisinde öğrendikleri denim bilgilerini pratiğe döktü. Sürekli hale gelmesi planlanan eğitimin ilk sergisi, LC Waikiki IK Koordinatörü Edward David Southall’un da katılımıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencilerine geçtiğimiz dönem boyunca denim eğitimi veren dersin eğitmeni ise aynı zamanda LC Waikiki Sourcing Denim Teknoluğu; Aytaç Yıldırım. Liseler, üniversiteler ve moda akademilerinin hiçbirinde şu ana kadar denim eğitiminin olmadığına dikkat çeken Yıldırım şunları söyledi:

Şimdiye kadar denim eğitimini özel şirketler kendi bünyelerindeki eğitim birimlerinde gerçekleştiriyorlardı. LC Waikiki olarak, üniversiteler ile işbirliği çalışmalarımız kapsamında, bu konunun üzerine eğildik ve Türkiye’de bir ilke imza atarak, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde denim dersine başladık. Bu şekilde eğitmenlerimizin sanatsal akademik kariyerleri ile sektörel tecrübelerimizi birleştirip öğrencilere aktarıyoruz.”

Özellikle öğrencilerin kumaşın boya yapısını ve nasıl yapılandırıldığını çok iyi öğrendiklerini belirten Yıldırım, moda ve tekstil bölümü öğrencilerinin kariyer yolunda kazandığı avantajları şu şekilde dile getirdi: “Öğrenciler hangi kumaşı seçeceklerini ve yıkamada hangi işlemler ile istedikleri renkleri elde edeceklerini öğrendiler.” Denim kumaş ve yıkamanın haricinde öğrencilerin iyi seviyede denim trend, trend takibi, buying ve sourcing bilgilerinin de olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bir tasarım öğrencisinde bunların hepsinin aynı anda bulunması çok az kişinin sahip olduğu ve buna sahip olmak için yıllarını verdiği bir tecrübedir. Biz LC Waikiki olarak, öğrencilerin bu tecrübeyi kazanması için tüm desteği vermeye hazırız.” diyerek sözlerini noktaladı.

LC Waikiki Denim Teknoloğu Aytaç Yıldırım’ın verdiği denim dersleri, 2016-2017 güz sezonunda da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Moda ve Tekstil Bölümü’nde devam edecek.

LC Waikiki Hakkında

1985 yılında kurulan ve 1997 yılından bu yana Türkiye’de LC Waikiki Mağazacılık çatısı altında hizmet veren LC Waikiki, “iyi giyinmek herkesin hakkı” mottosu ve “ulaşılabilir moda” anlayışıyla Türkiye’yi giydiriyor. LC Waikiki, büyüme serüvenini 19 yıldır hem yurt içi hem de yurt dışında sürdürüyor. Hazır giyim sektörünün lideri LC Waikiki, bugün 28 ülkede 600’e yakın mağazası ve 25.500 çalışanıyla hizmet veriyor.